Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
Реджеп Ердоган: Ще търсим алтернатива, ако САЩ упорстват с условията за изтребителите Ф-35

Реджеп Ердоган: Ще търсим алтернатива, ако САЩ упорстват с условията за изтребителите Ф-35

По време на визитата на Ердоган във Вашингтон през миналата седмица, Доналд Тръмп заяви, че очаква да бъде "изработена" сделка между двете държави по отношение на програмата за самолетите Ф-35

Турският президент Реджеп Ердоган заяви във вторник, че е казал на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че ако Вашингтон продължава да упорства с поставените условия за сделката с изтребители Ф-35, неговото правителство ще трябва да търси други решения, що се отнася до покупките на въоръжение.

Президентът на Турция направи това свое изказване по време на реч пред ръководството на парламентарната група на неговата управляваща партия на Справедливостта и развитието (АК) в Анкара, съобщи БНР.

По време на визитата на Ердоган във Вашингтон през миналата седмица, Доналд Тръмп заяви, че очаква да бъде "изработена" сделка между двете държави по отношение на програмата за самолетите Ф-35.

При завръщането си от това посещение обаче Реджеп Ердоган разкри, че Турция не е готова да отмени закупуването на руската система за противоракетна отбрана С-400, която продължава да бъде основна пречка за приключването на сделката с изтребителите Ф-35.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner