Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Борисов няма да участва на срещата на върха на НАТО в Лондон

Борисов няма да участва на срещата на върха на НАТО в Лондон

Напомняме ви, че след разговор между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев на 31 октомври бе решено държавният глава да представлява България на форума в Обединеното кралство

Във връзка с появила се информация, че министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на лидерите на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 3 и 4 декември 2019 г. в Лондон, ви уведомяваме, че тази информация е фактически невярна. Напомняме ви, че след разговор между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев на 31 октомври бе решено държавният глава да представлява България на форума в Обединеното кралство. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С протоколно решение от 27 ноември 2019 година Министерският съвет определи състава на българската делегация и одобри рамковите позиции за участие във форума. Съгласно правителственото решение за ръководител на българската делегация е предложен президентът на Република България.

В състава на делегацията влизат още заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Източник: Новини.бг

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner