Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Федерален съд разглежда иск за клевета срещу Илон Мъск

Федерален съд разглежда иск за клевета срещу Илон Мъск

Спелеологът Върнън Ансуърт заведе дело срещу Мъск през септември 2018 г., като го обвини в клевета и поиска компенсация в размер на най-малко 75 хиляди долара

Федерален съд в Калифорния започна разглеждането на иск за клевета, заведен срещу предприемача Илон Мъск от британски спелеолог, който през лятото м.г. участва в операция по извеждането на деца от пещера в Тайланд, предаде АФП.

Спелеологът Върнън Ансуърт заведе дело срещу Мъск през септември 2018 г., като го обвини в клевета и поиска компенсация в размер на най-малко 75 хиляди долара. През юли м.г. предприемачът качи в Туитър поредица оскърбителни за Ансуърт записи, като го нарече педофил. Британецът по-рано бе заявил, че предложението на Мъск да се използва мини подводница за спасяване на децата в пещерата в Тайланд е евтин "пиар трик".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Адвокат на спелеолога заяви в съда, че заради клеветата на Мъск Ансуърт не е получил нужното обществено признание, което заслужавал след спасяването на децата. Мъск също се яви в съда. Той увери, че не се е опитвал да докаже, че Ансуърт е педофил. Милиардерът бил ядосан и се почувствал оскърбен заради изявлението на спелеолога, който се отнесъл пренебрежително към предложението му да се използва мини подводница. Освен това Мъск първоначално не знаел, че Ансуърт е сред участниците в операцията по спасяването на децата.

На 12 юни 2018 г. 12 ученици на възраст между 11 и 16 години и техният треньор по футбол бяха блокирани в пещерата Тхам Луанг в Тайланд. Спасители успяха от 8 до 10 юли м.г. да изведат децата от пещерата.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner