Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Монако разреши граждански брак, независимо от пола

Монако разреши граждански брак, независимо от пола

Националният съвет на Монако прие законопроект, позволяващ на всички двойки, независимо пола, да сключват граждански съюз, съобщи Франс прес

Законът бе приет единодушно на 4 декември от 24-те представители в парламента на Монако. От тези нови разпоредби произтичат права за всички двойки, сключили този граждански договор и заверили го пред нотариус, в случай на болест (когато трябва да се използва здравната застраховка на партньора), при смърт (за наследство), при договори за наем (и двамата да бъдат вписвани като титуляри). Този договор, като част от монегаското семейно право, няма за цел да конкурира институцията на брака. Той няма да има ефект върху установяването на родство, правата и задълженията на родителите, правата на децата и осиновяването, се уточнява в нормативния акт.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Признаването на гражданските съюзи ще влезе в сила, когато текстът бъде обнародван от княз Албер Втори. Монако бе една от последните европейски държави, които не предлагаха възможност за сключване на граждански съюз.

 Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner