Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Майкъл Блумбърг: За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество

Майкъл Блумбърг: За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество

За успех в борбата с климатичните промени ще е нужно не чудо, а водачество, заяви Майкъл Блумбърг на конференцията на ООН за климата КОП25 в Мадрид, предаде Франс прес

Милиардерът, който наскоро се включи в първичните избори на демократите за президентския вот през 2020 г., посети конференцията, за да увери, че американците продължават да са ангажирани в борбата с глобалното затопляне въпреки обявеното от президента Доналд Тръмп оттегляне от Парижкото споразумение за климата.

"Следващият президент на САЩ трябва да сложи край на всички субсидии за фирмите от сектора на изкопаемите енергоизточници и за добива им. Това включва данъчните облекчения и други специални режими", заяви Блумбърг.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Президентът трябва да реинвестира тези средства във възобновяеми енергоизточници, които ще създадат множество нови работни места", добави той в реч на проява за финансирането на климатичния преход, организирана от испанското правителство.

"Накратко казано, за победа на климатичните промени няма да е нужно някакво чудо, няма да са нужни неограничени ресурси. Ще е нужно водачество и здрав разум. Вярно е обаче, че американското правителство показва значителен дефицит на здрав разум", иронизира Блумбърг.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner