Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Юридическата комисия на Камара на представителите на САЩ одобри обвиненията срещу Тръмп в злоупотреба с властта

Юридическата комисия на Камара на представителите на САЩ одобри обвиненията срещу Тръмп в злоупотреба с властта

Комисията подкрепи и второто обвинение за импийчмънт - възпрепятстване на конгресното разследване на скандала

Юридическата комисия на контролираната от демократите Камара на представителите на САЩ одобри днес обвиненията срещу президента републиканец Доналд Тръмп в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследването на Конгреса. Това прави практически сигурно, че той ще стане третият в историята американски президент, предложен за отстраняване от длъжност, предаде Ройтерс.

При гласуването в комисията, което мина според партийната принадлежност на нейните членове, бе одобрен първият член на обвинението за импийчмънт. С него Тръмп се обвинява в злоупотреба с власт на високия си пост, за да окаже натиск върху Украйна да разследва евентуалния му съперник в президентските избори през 2020 г., демократа Джо Байдън.

Комисията подкрепи и второто обвинение за импийчмънт - възпрепятстване на конгресното разследване на скандала.

Очаква се другата седмица пълният състав на Камарата, където демократите имат мнозинство, да одобри двете обвинения, с което ще приключи процесът за импийчмънт и до няколко седмици Тръмп да бъде изпратен на съд в Сената. В горната камара на Конгреса обаче мнозинство имат републиканците и е малко вероятно Сенатът да намери президента за виновен, с което той да бъде отстранен от длъжност.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner