Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Гръцка медия: "Нож в гърба“ от Борисов за Гърция

Гръцка медия: "Нож в гърба“ от Борисов за Гърция

Турция е много важна страна, да си помогнат сами Атина и Никозия, казал Борисов в Брюксел, цитиран от Тovima.gr

В една крайна форма на демонстрация на цинизъм и напълно пренебрегвайки посланието за солидарност, което се съдържа в Заключенията на Европейския съвет в полза на Гърция и Кипър за турската провокативност и нарушителност, българският премиер Бойко Борисов заяви в петък сутринта, че двете страни трябва да намерят сами начин да си помогнат срещу Анкара, пише авторитетната гръцка медия tovima.gr.

В изявлението си, което направи при пристигането си в сградата на Европейския съвет, г-н Борисов буквално "изпразни" Гърция. Той изрично подчерта, че по време на разговорите на вечерята в Четвъртък "всички лидери се изказаха много, много по-меко за Турция.

Всички казаха, че споразумението за имигрантите трябва да бъде продължено и че Турция е в много важно геостратегическо положение. Никой вече не говори за санкции и оръжейно ембарго –точно обратното. Когато има санкции, тогава Турция се обръща към Русия, за да се въоръжи, това не спира”, казал Борисов, цитиран от tovima.gr.

Нож в гърба е уточнението на Борисов: „Казах на гръцките си колеги да намерят инструментите, за да си помогнат. Ние ги подкрепяме по всякакъв начин, но Турция днес играе много важна роля в региона"

източник: tovima.gr

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner