Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Грета Тунберг призова младите да се борят за бъдещето

Грета Тунберг призова младите да се борят за бъдещето

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг призова вчера младите хора да се борят за своето бъдеще през следващото десетилетие. Тя говори на демонстрация в северния италиански град Торино, където се присъедини към участниците

"Възрастните се държат, сякаш няма да има утре", каза 16-годишната активистка на традиционната проява "Петъци за бъдещето", организирана от глобално движение, вдъхновено от нейната активна роля. "Но утре ще има. Ние трябва да се борим за това утре, защото нашето бъдеще зависи от това."

Тунберг пристигна в Торино специално за демонстрацията с електрическа кола от Мадрид, където участва в световната конференция за климата КОП 25. В словото си пред конференцията тя обвини световните правителства в "креативен пиар" заради техните позиции за климата.

Шведската ученичка, която тази седмица стана най-младият "Човек на годината" в ежегодната класация на списание "Тайм", предупреди, че десетилетието, което започва, "ще определи нашето бъдеще" и ще има "ключово въздействие до края на живота ни".

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner