Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

Френските железници са загубили 600 млн. евро от стачката

Френските железници са загубили 600 млн. евро от стачката

Стачката, затрудняваща силно железопътния трафик във Франция от 5 декември, вече е нанесла загуби за около 600 милиона евро на държавната жп компания Ес Ен Се Еф (SNCF), обяви днес директорът на железниците Жан-Пиер Фаранду, цитиран от Франс прес и ТАСС

Загубили сме близо 600 милиона евро, без да броим обезщетенията за пътниците и товарачите, каза Фаранду във видео съобщение до служителите на компанията, предава БТА.

По думите му резултатите на компанията за 2019 година ще бъдат силно засегнати от стачката срещу пенсионната реформа. Директорът добави, че окончателният размер на щетите все още се изчислява.

И днес ситуацията в железопътния транспорт остава усложнена, отбелязва ТАСС. Движат се около 20 процента от високоскоростните влакове Те Же Ве (TGV), свързващи най-големите френски градове. Подобен е процентът и на достъпните за пътници регионални електрически влакове ТЕР (TER). От влаковете в парижкия регион в движение са само половината.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Президентът Еманюел Макрон днес изрази надежда за преодоляване на задънената улица в спора за пенсионната реформа, предаде ДПА.

Президентът бе цитиран от правителствената говорителка Сибет Ндиайе след днешното заседание на кабинета. Тя добави, че Макрон се надява на започващите утре разговори да бъде намерено решение. Тя отбеляза, че новият законопроект предстои да бъде гласуван на първо четене от Националното събрание по време на местните избори през март.

Макрон е заявил също, че хората, извършващи физически или опасен труд, би следвало да могат да се пенсионират по-рано, допълва Асошиейтед прес.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner