Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Стево Пендаровски: Договорите с България и Гърция са сериозна инвестиция в бъдещето ни

Стево Пендаровски: Договорите с България и Гърция са сериозна инвестиция в бъдещето ни

Успешното многостранно сътрудничество в НАТО и ЕС ще бъде още по-успешно с добро двустранно сътрудничество

Държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски подчерта, че Договорът от Преспа с Гърция и Договорът за добросъседство с България са отворили пространство за приключване на трудни въпроси от миналото и са сериозна инвестиция в общото бъдеще като приятели, съобщи БГНЕС.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той изрази убеждението, че успешното многостранно сътрудничество в НАТО и Европейския съюз ще бъде още по-успешно с добро двустранно сътрудничество, на първо място с най-близките, със съседите, на базата на международното право и добрата воля на двете страни за коректно и взаимно спазване на договореното.

„Правителството на Зоран Заев посвети 90% от времето си на решаването на проблемите с Гърция и България, за да излезем от изолация и направи крачка към Европа“, коментира президентът, цитиран от МКД.

В същото време Пендаровски смята, че декларацията, приета от българския парламент, може да подкопае договора. Според него може да се създадат пречки, ако българската страна настоява за някои формулировки в този документ, когато започнат преговорите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner