Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Административният съд в Пазарджик прекратява мандата на кмета на Септември

Административният съд в Пазарджик прекратява мандата на кмета на Септември

Припомняме, Марин Рачев беше уличен в конфликт на интереси от КПКОНПИ, че през 2017 г. е внесъл предложение в общинския съвет за промяна на статута на имот, собственост на фирма на майка му, като предложението е било прието

Административният съд в Пазарджик разпореди да бъде прекратен мандата на кмета на Септември, съобщават от "24 часа".

Днес магистратите отмениха решението на Общинската избирателна комисия в Септември от 7 януари, с което тя отказа да прекрати правомощията на Марин Рачев заради конфликт на интереси.

В съдебното решение е разпоредено в 14-дневен срок избирателната комисия да се произнесе отново съобразно указанията на съда - правомощията на кмета да бъдат прекратени предсрочно.

Припомняме, Марин Рачев беше уличен в конфликт на интереси от КПКОНПИ, че през 2017 г. е внесъл предложение в общинския съвет за промяна на статута на имот, собственост на фирма на майка му, като предложението е било прието.

На 3 януари ВАС окончателно се произнесе, че кмета на Септември е бил в конфликт на интереси. Избирателната комисия обаче отказа да го отстрани с аргумент, че това е било в предишния мандат на кмета. Сега Административният съд в Пазарджик отменя това решение.

Съдебният акт може да се обжалва пред ВАС.

Снимка: БГНЕС  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner