Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

Близо 1,5 милиона души са на онлайн опашка за закупуване на маски

Близо 1,5 милиона души са на онлайн опашка за закупуване на маски

Опашката за регистрация за закупуване на пакет с 50 маски се увеличи до 700 000 за две минути към обяд

Близо 1,5 милиона души са на онлайн опашка за закупуване на маски от фармацевтичната верига Watsons в Хонконг, където недостигът на хирургически маски увеличи безпокойството от разпространяващия се коронавирус, който тръгна от континентален Китай, информира ДПА.

От Watsons обявиха пред RTHK, че само 30 000 души са успели да си купят маски, но 1,49 милиона души са се наредили на опашката за регистрация за купуване на маски преди онлайн страницата да затвори в петък следобед.

Опашката за регистрация за закупуване на пакет с 50 маски се увеличи до 700 000 за две минути към обяд. Успелите да се регистрират предоставят номера на личната си карта, имейл адрес и мобилния си телефон. Получават дигитални инструкции как да си вземат и да си платят за маските.

Чакането по опашките на улицата за купуване на маски отнема часове и в някои случаи хората са принудени да се наредят още в полунощ.

Правителството на Хонконг написа на сайта си, че маската трябва да бъде изхвърлена след употреба и при никакви обстоятелства не трябва да се използва повече от един ден. Здравните работници често използват две-три маски на смяна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner