„Фолксваген“ отново отлага решението за завода в Турция

„Фолксваген“ отново отлага решението за завода в Турция

Въпреки че решението се бави, концернът заяви, че не търси алтернативна дестинация. Сърбия, България и Румъния изразиха интерес да получат тази голяма инвестиция, но от компанията са категорични, че вече са избрали Турция

Германският автомобилен концерн отново ще отложи взимането на решението за изграждането на нов завод на компанията на територията на Турция, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung, цитиран от агенция "Фокус".

„Все още имаме време и със сигурност можем да вземем решението до средата на годината. Не сме в състояние да вземем решение на заседанието на Надзорния съвет в края на февруари", цитира изданието източник на агенция Reuters.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Още през декември миналата година се появи информация, че ръководството на компанията вероятно няма да вземе окончателно решение за новия завод на заседанието през февруари. „Фолксваген“ избра да направи милиардната инвестиция в Турция, но след решението на Анкара да започне нова, трета по ред операция в Сирия, германският концерн обяви, че замразява хода на преговорите. От компанията обаче увериха, че не се обсъждат алтернативи за изграждането на завода.

Според първоначалните планове в близост до Измир трябва да бъде построен завод с капацитет за производство на около 300 000 превозни средства годишно. За тази цел ще бъдат наети около 4 000 служители. Инвестицията е на стойност около един милиард евро. Строителството трябваше да започне в края на 2020 г., а производството - през 2022 г.

Въпреки че решението се бави, концернът заяви, че не търси алтернативна дестинация. Сърбия, България и Румъния изразиха интерес да получат тази голяма инвестиция, но от компанията са категорични, че вече са избрали Турция.

Оставете коментар