Председателят на Европарламента е под карантина

Председателят на Европарламента е под карантина

Дейвид Сасоли си наложи „предпазната мярка“ заради скорошно посещение в Италия  

Председателят на Европейския парламент, италианецът Дейвид Сасоли, обяви във вторник, че е решил "като предпазна мярка" да упражнява функциите си от дома си в Брюксел в продължение на 14 дни, след като е посетил Италия миналия уикенд, предаде АФП.

Докато пленарната сесия на Европейския парламент в Брюксел бе съкратена на един ден заради коронавируса, Дейвид Сасоли обоснова решението си с мерките, предприети в Италия, която е най-засегната от епидемията страна в Европа. „Ето защо, след като бях в Италия миналия уикенд, като предпазна мярка реших да спазвам посочените мерки и да упражнявам функцията си на председател от дома си в Брюксел в съответствие с 14-те дни, посочени от здравния протокол“, обяви Дейвид Сасоли в съобщение за пресата.

Според хора от обкръжението му, председателят на Европарламента е бил в Рим, „няма симптоми“ и не е ходил в районите, които са най-засегнати от епидемията. „Covid-19 принуждава всички да бъдат отговорни и внимателни. Това е деликатен момент за всички нас“, заяви Дейвид Сасоли. „Парламентът ще продължи да работи, за да упражнява функциите си. Никой вирус не може да блокира демокрацията“, добави той.

Оставете коментар