Зам.-министърът на здравеопазването във Великобритания се разболя от COVID-19

Зам.-министърът на здравеопазването във Великобритания се разболя от COVID-19

Най-лошото е, че според твърденията, тя се е срещала със стотици хора в парламента миналата седмица и присъствала на прием с Борис Джонсън на Даунинг стрийт 10, пише London Evening Standard, цитиран от "Фокус"

Заместник-министърът на здравеопазването на Великобритания Надин Дорис е дала положителна проба за новия коронавирус. Тя е в самоизолация вкъщи от петък и стана ясно, че се възстановява, след като е била диагностицирана със смъртоносната болест.

Най-лошото е, че според твърденията, тя се е срещала със стотици хора в парламента миналата седмица и присъствала на прием с Борис Джонсън на Даунинг стрийт 10, пише London Evening Standard, цитиран от "Фокус" .

Всички здравни зам-министри, включително министърът Мат Ханкок, трябва да се подложат на тест за вируса след тази диагноза, както и други служители, които са били в контакт с нея.

Дорис, която участва в изготвянето на законодателство за справяне с CoViD-19, заяви, че е взела „всички препоръчани мерки“ веднага щом е била информирана, че е дала положителен тест.

Диагнозата й вероятно ще повдигне въпроси дали е необходимо да се предприемат допълнителни мерки за спиране на разпространението на болестта в парламента.

Разкритието идва след като шестият човек умря от вируса във Великобритания, където досега има общо 382 случая.

Депутатът каза, че тя се възстановява, но има опасения за 84-годишната си майка, която трябваше да се подложи на тестване, защото е проявила потенциални симптоми на Covid-19.

Министерството на здравеопазването потвърди диагнозата на г-жа Дорис, която за първи път беше съобщена от The Times във вторник вечерта.

Оставете коментар