Los Angeles Times: В САЩ хората се презапасяват с оръжие, марихуана и алкохол

Los Angeles Times: В САЩ хората се презапасяват с оръжие, марихуана и алкохол

Магазин за марихуана в Лос Анжелис отбелязва рекордни продажби. Собствениците на магазина споделят, че дори са започнали да доставят продуктите си по домовете, а с всяка покупка те доставят и безплатна черна маска за лице

Сред недостига на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и аптеките, хората в САЩ се презапасяват също така с бутилки спирт, марихуана и оръжия, пише вестник Los Angeles Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Особено популярни сред потребителите са бутилките 60-градусов пшеничен спирт, който сега бързо свършва по рафтовете, макар преди епидемията да се е продавал малко, споделя Пол Пабич, собственик на магазин в Кулвър Сити, Калифорния.

Магазин за марихуана в Лос Анжелис също отбелязва рекордни продажби. Собствениците на магазина споделят, че дори са започнали да доставят продуктите си по домовете, а с всяка покупка те доставят и безплатна черна маска за лице.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Има две причини за всички клиенти, които се редят по опашки в момента. Едната е, че хората се запасяват с всички неща, които считат за жизненоважни“, казва Бриана Луциър, говорител на магазина.

„Другата е, че хората искат да забравят за коронавируса и да не гледат за малко новини за него по телевизията. Искат просто да погледат сериали да и пушат“.

Друга популярна стока са оръжията. В Кулвър Сити пред местния оръжеен магазин се формираха големи опашки от клиенти, някои от които споделиха, че са чакали пет часа, за да бъдат обслужени. Пред магазина дори беше паркирана кола за разнасяне на храна, която да обслужи гладните от тях.

„Искам да си купя пистолет, мисля, че му казват „Глок“, не съм сигурен. Имам къща и семейство и те имат нужда от защита, ако нещата се влошат“, казва един от чакащите, който пожела да остане анонимен.

„Политиците и активистите отдавна ни казват, че не ни трябват оръжия. Но сега много хора са наистина уплашени и могат сами да вземат това решение“, споделя друг от чакащите.

Оставете коментар