Унгария затваря границите за чужденци

Унгария затваря границите за чужденци

От полунощ всички публични събития ще бъдат забранени, на ресторантите и кафенетата ще бъде разрешено да работят до 15 ч., затварят всички търговски обекти без хранителните магазини, аптеките и супермаркетите

Унгария днес стана поредната европейска страна, обявила драстични ограничения на публичния живот, включително затваряне на граници и ограничаване на придвижването с цел да предостврати разпространението на коронавируса, предаде АФП, цитирана от БНР.

„Затваряме границите на Унгария за пътнически трафик“, заяви премиерът Виктор Орбанв парламента.

„Вървят международни разговори за координиране на тази мярка, която означава, че в бъдеще само на унгарски граждани ще бъде позволено да влязат в Унгария“, каза той.

Няколко страни в региона обявиха подобни ограничения на границите си, включително съседните Украйна и Словакия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Орбан каза също, че днес от полунощ всички публични събития ще бъдат забранени.

„Места за културни събития и забавления, кина, културни институции трябва да бъдат затворени“, каза той и добави, че на ресторантите и кафенетата ще бъде разрешено да работят до 15 ч.

Орбан каза още, че всички търговски обекти, с изключение на хранителните магазини, аптеките и супермаркетите ще бъдат затворени.

Премиерът призова хората над 70-годишна възраст да не напускат домовете си, но призна, че това не може да им бъде забранено.

Унгария е регистрирала досега 39 случая на Covid-19, включително един смъртен случай.

Оставете коментар