Берлин изгражда клиника за лечение на коронавирус

Берлин изгражда клиника за лечение на коронавирус

Германия разширява борбата срещу коронавируса все повече, но броят на заразените се увеличава значително всеки ден

Здравната администрация отчете 332 потвърдени случая в Берлин (в понеделник, 16:30 ч.). Предишният ден следобед броят на заразените е бил 283. В страната заразените с COVID-19 са около 8 000, съобщават БГНЕС и Нова телевизия.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За да се подготви за евентуални затруднения в бъдеще, управата на Берлин реши да започне да изгражда собствена болница за до 1000 пациенти, съобщава „Тагесшпигел“. Освен това голяма част от магазините ще бъдат затворени от утре, с изключение на супермаркети, аптеки и дрогерии, а също така и магазини за строителни материали и за велосипеди. Работното време на ресторантите е от 6:00 до 18:00 ч.

The Moscow hospital (pictured) is being built to cope with an expected major rise in coronavirus victims and will be constructed at least 800 ft from the nearest residential building

Ограниченията в местния транспорт са умерени. От сряда влаковете на метрото ще се движат на всеки десет минути, а автобусите и трамваите - на всеки 20 минути.

По-рано днес „Тагесшпигел” съобщи, че кандидатът за канцлер от германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц е заразен с коронавирус. Той е един от кандидатите с най-големи шансове за наследник на Ангела Меркел.


Медия

Оставете коментар