Бившият император на Япония напусна двореца си в Токио завинаги

Бившият император на Япония напусна двореца си в Токио завинаги

Дворецът в центъра на Токио е официалната резиденция на Акихито от 1993 година

Бившият император на Япония Акихито и съпругата му Мичико са напуснали двореца си в Токио завинаги. Предстои дворецът да бъде ремонтиран и подготвен за новите си обитатели - настоящият монарх Нарухито и съпругата му императрица Масако, пише БГНЕС, цитирано от Dariknews.bg.

Според информационната агенция Киодо 86-годишният Акихито и 85-годишната Мичико, които сега се титуловат почетен император и императрица, ще се преместят във вила на океана в град Хаяма, югозападно от Токио. След това ще прекарат известно време в императорската ферма в селския район на префектура Точиги в северозападната част на главния японски остров Хоншу.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На 31 март двойката ще се върне в Токио и след година и половина Акихито и 60-годишният му син - настоящият император Нарухито, ще си разменят дворците. Нарухито ще влезе в току-що обновения императорски дворец в центъра на Токио, а баща му ще остане в близкия дворец Акасака.

Акихито доброволно абдикира на 30 април 2019 г. поради напредналата си възраст. Той стана първият японски монарх през последните 200 години, който напусна трона приживе. Преди да напусне двореца, Акихито дари на музеите на страната около 4 хиляди подаръци, които е получил от висши чуждестранни гости.

Оставете коментар