Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Над 150 български шофьори бедстват между Сърбия и Хърватия

Над 150 български шофьори бедстват между Сърбия и Хърватия

Блокадата на ГКПП-тата заради бежанците продължава пети ден 

Границата между Сърбия и Хърватия е затворена за тирове в двете посоки. Това е причината над 150 български шофьори да бедстват там без храна, вода и тоалетна, предаде Нова ТВ.

От сръбската страна на границата в момента се намира Пенчо Пенчев, който вече пети ден е принуден да чака без обяснение. В неделя той се е опитал да мине границата с Хърватия. „Първо ни спряха, защото имало бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не може да минем заради тях. На следващия ден ни казаха, че има някакъв проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарните автомобили", разказва той.

"Днеска, като питахме, ни казаха съвсем друга версия и всеки вдига рамене, а ние си седим тук вече пет дни без вода, храна и тоалетна. Без нищо...”, казва Пенчев. Единствено сръбски частни транспортни фирми раздали по шише вода на собствени разноски, за да помогнат на своите колеги. По думите му, никой не може да каже колко още време шофьорите ще седят на границата.

Бил е проведен протест от шофьорите във връзка със ситуацията на хърватската граница. „Вече не знаем на кой да се оплачем. Седим тук пет дни като прошляци. Тук има само 170 камиона български, а опашката е 25 километра”, казва още тираждията. Димитър Крумов е от другата страна на границата. „Ние тук сме като кучета. Това е! На мигриращите им се дават палатки, вода, чаршафи, хляб, а ние седим тук по четири дни буквално като кучета”, казва Крумов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner