Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Мексиканец спря хегемонията на Гари Хънт

Мексиканец спря хегемонията на Гари Хънт

Тодор Спасов отпадна в квалификациите на Red Bull Cliff Diving в Мостар

Мексиканецът Джонатан Паредес спечели сензационно скоковете в Мостар от сериите на Red Bull Cliff Diving. Американецът изпълни перфектно трите си гмуркания днес и заслужено грабна победата.

Така Паредес, който вчера навърши 26 години, наруши хегемонията на Гари Хънт. Британецът беше спечелил и петте старта този сезон, но остана извън челната тройка в Босна и Херцеговина.

Втори се нареди Серхио Гузман от Мексико, а трети Дейвид Културе от САЩ.

Българският участник в сериите от дълбочинното гмуркане Тодор Спасов отпадна в квалификациите и остана извън челната осмица.

В генералното класиране продължава да води Гари Хънт, следван от Орландо Дюке и Блейк Олдридж.

Преди състезанието 14-те участника в скоковете загряха с обиколка из Мостар. Атлетите разгледаха забележителностите на града, като почерпиха вдъхновение от статуята на легендарния актьор Брус Лий.

Духът американеца от китайски произход стават етнически обединител в Мостар. Статуята е открита през 2005-а година в деня на 65-годишнината от рождението му. Тя е висока 168 см и е с четири сантиметра по-малка от естествения му ръст. Паметникът на кунг-фу иконата се намира в парк, който е напълно разрушен по време на кръвопролитната война в Босна и Херцеговина през 90-те години на миналия век.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар