Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

Екстрийм фест обединява скейт, кънки и BMX-ове

Екстрийм фест обединява скейт, кънки и BMX-ове

Очаква се силно международно участие

Пристанище Варна ще обедини изкуството и екстремните спортове на първия по рода си WUWEC фестивал, който ще се проведе на 13-и септември в района на Морска гара – Варна и обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места.

Преди пристигането във Варна, участниците ще се представят шест дни в гр. Добрич. Там ще бъдат изрисувани пуловете на „Скейт Парк Добрич“ от професионалисти, ще има работилница за изкуство, лекции, касаещи развитието на изкуството в България и чужбина, стрийт баскет, скейт, кънки, лонгборд, BMX, кино на открито, концерти, пироефекти и др.

В последния ден фестивалът ще се проведе на варненското пристанище, където същите дисциплини ще се практикуват за всички почитатели. Предвиждат се много демонстрации на специални рампи, както и изрисуване на част от вълноломната стена.

В близост до морето, музикални творци ще зарадват публиката със свежа музика, базирана на съчетанието от съвременен бийт и инструменти като гайда, кавал и виолончело.

Фестивалът ще има силно международно присъствие. Очакват се гости от Русия, Испания, Германия и Италия. Във Варна участниците ще обменят опит в сфери като скейт, кънки, BMX, мурализъм и други.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner