Сряда, 16 Януари 2019
Сряда, 16 Януари 2019

Голям  скейт турнир правят в Бургас

Голям скейт турнир правят в Бургас

Очакват се състезатели от Македония, Румъния и Белгия

Бургас ще е домакин на най - голямото скейт състезание, правено в България през последните години. То е отворено за чуждестранни участници. За няколкото дни от обявяване на събитието в социалните мрежи, вече има записвания от Македония, Румъния и Белгия. Очакват се състезатели от още няколко държави, както и най-добрите българи.

Организатори на атрактивния турнир са Аmnesia Skateshop и Община Бургас. Мястото е ясно - новият скейт парк в к-с "Изгрев", до магазин "Велека".  Състезанието ще се проведе в два дни. На 19 септември са квалификациите, а на 20-ти полуфиналите и финалите. По регламент ще се правят едноминутни рънове, в рамките на които състезателят да покаже най-добрите си трикове. Наградният фонд е доста приличен - 3000 лева. Това е и начинът да се привлекат качествени участници от страната и чужбина за първото издание на Burgas Skate Open. Ще бъдат наградени най-добрите рънове от 1 до 8 място. Предвидена е и голяма единична награда за най-майсторски трик.

В купите на победителите има заложена силна символика. Във всяка от тях е вградено парченце бетон, останало от строителството на красивия бургаски скейт парк, съобщават организаторите.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар