Карамелките – фурии и в кухнята

Карамелките – фурии и в кухнята

Трите етно певици похапват определени неща и се пазят от други, за да не развалят линията си

И трите са много добри певици, с големи гласови възможности и музикално образование. Те са млади, освободени и провокативни и са готови да разбият всички стереотипи на сцената. А това са Никол, Карина и Ивайла – сладкото карамелено трио, което за краткото време на съществуването си успя да запише няколко хита, да спечели награда на Охрид фест, както и приза „Модна икона на годината“. Дали обаче трите млади жени се справят и в кухнята, както и на сцената ги разпита подробно Nbox.

 

- Умеете ли да готвите и какво обичате да си похапвате?

- Никол: Мога да готвя доста неща. Наследила съм го от майка си, която се занимава професионално с готварство. Определено любимото ми ястие е ризото! Мога да го ям за закуска, обяд и вечеря! Като всяко дете обаче преди наблягах на сладкото!

- Карина: Да, обичам да експериментирам в кухнята и когато съм свободна, си готвя, но най ми харесва да глезя някого. Не се ограничавам от храни, организмът има нужда от всичко, но разбира се, не трябва да се прекалява – както се казва, от всичко по-малко! Спомням си, че като дете много обичах да хапвам мекици и до ден-днешен си похапвам от време на време, когато ме хване носталгията.

- Ивайла: Обичам всякакви видове салати, както и да разнообразявам зеленчуците и сосовете към тях. Като малка пък обожавах сладолед и нямаше никакво значение дали е лято, или зима.

- Какво е първото, което се научихте да готвите?

- Никол: Първото нещо, което сготвих сама, бяха спагети "карбонара". Бях изненадана, че се получиха много добре. И въпреки, че не е никак трудно, признавам, че използвах помощ от приятел.

- Карина: Опитът беше страшен в буквалния смисъл на думата (смее се). Исках да изненадам нашите и да направя пиле с картофи, но нещо се разсеях и започнах да правя нещо друго. Така забравих, че съм сложила пилето да се вари. Вече като ми замириса на изгоряло, се сетих (смее се). Цялата кухня беше запушена, а тенджерата гореше, от пилето - нито следа, цялото беше изгоряло. След този случай се научих не само да готвя, но и да внимавам в кухнята.

- Ивайла: Първото нещо, което се научих да правя, беше кекс. Исках да изненадам майка си след работа, но уви, той не бухна и изглеждаше като подметка (смее се). Но сега вече правя много вкусни и бухнали кексове.

- Какво изобщо не хапвате?

- Никол: Никога през живота си не съм опитвала магданоз. Знам, че е изключително полезен и пълен с витамини, но има нещо във вкуса, което не ми допада.

- Карина: Хапвам си всичко, не се ограничавам.

- Ивайла: От половин година не ям нищо тестено или сладко. Така се чувствам много по-добре.

- Какво си поръчвате в заведенията, имате ли изисквания към готвачите как точно да ви приготвят храната?

- Никол: Когато не знам какво точно ми се яде, се доверявам изцяло на специалистите. И никога не съм давала препоръки на готвачите, защото те най-добре знаят как да си свършат работата и благодарение на това, винаги съм оставала доволна от избора им.

- Карина: Избирам си нещо, в което присъстват повече млечни продукти и въглехидрати. Оставям всичко в ръцете на готвачите в кухнята, ако не ми хареса, просто спирам да посещавам заведението!

- Ивайла: Ходя само в определени заведения. Познавам добре менюто и знам как готвят. Когато съм на различно място, се доверявам на избора на мои приятели.

- Кои от новите модерни храни харесвате?

- Никол: Адски много обичам суши! Също и морска кухня. Имала съм моменти, в които мислите ми са били погълнати изцяло от храна. Ястието, което все още не съм опитала, и не знам дали бих опитала, е жабешко бутче.

- Карина: Лично за мен няма нови, няма стари, стига ми да е вкусно!

- Ивайла: Много харесвам азиатската кухня, а пък изобщо не харесвам junk foods.

- Какво не умеете да готвите, а ви се иска да се научите?

- Никол: Ами определено шоколадово суфле, правила съм опити, но за съжаление неуспешно!

- Карина: Ами колкото и не скромно да звучи винаги каквото се захвана да готвя, резултатът е… вкусен!

- Ивайла: Искам да се науча да правя домашно суши. Скоро ще се опитам и ще ви почерпя.

- Има ли храни, които ви се иска да хапнете, но се ограничавате от тях?

- Никол: Ами като цяло тестените храни. Ограничавам се с определени неща. Храня се малко по-здравословно, не от гледна точка на тегло, просто смятам, че така е редно. Но все пак си похапвам каквото искам.

- Ивайла: Както споменах от половин година не ям сладко и много ме изкушава. За сега имам силна воля и не съм съгрешила нито веднъж.

- Какво похапвате вие самите?

- Никол: Сутрините ми задължително започват с мляко. По обяд обикновено съм навън и работя с момичетата от Caramel, затова той е разнообразен. Обядваме заедно и всеки път една от трите предлага менюто. За сметка на това, вечерята ми задължително включва салата, като през този сезон това е предимно "Витамина" .

- Карина: Сутрин не ям, макар да казват, че закуската е най-важна! През последните месеци с Никол и Ивайла обядваме заедно. Може би обядът ми е най-любимото хранене през деня, защото съм в тяхната компания. За вечеря избирам нещо леко.

- Ивайла: Сутрин хапвам яйца и пия фреш. Обядът ми е от пилешко месо и салати, при това в приятна компания – тази на Карина и Никол. Вечерята ми се състои само от салата.

- Често ли готвите и експериментирате ли в кухнята?

- Никол: Обичам да експериментирам различни неща. И знам, че ако нещо не стане от първия път, то втория или третия ще се получи.

- Ивайла: Много обичам да готвя, даже почти всеки ден готвя. Готвенето ми е хоби.

- Какво готвите за гостите си, съобразявате ли се с техния вкус?

- Никол: Трудно е да се съобразиш с всички гости, но все пак се опитвам. Обичам всеки да си похапва това, което най-много обича.

- Ивайла: Обичам да правя изненади на гостите си.

- Карина: Нагостявам ги добре, задължително приготвям разнообразно меню, за да няма недоволни.

- Ивайла: Гостите ми знаят, че съм специалист по италианската кухня. Брускетите и сосовете са моя запазена марка. На всички гости много им харесва.

- Спазвате ли диети?

- Никол: Не спазвам строги диети. Подбирам внимателно храната си и гледам да не прекалявам с количеството. Това е напълно достатъчно.

- Карина: Преди съм спазвала диети, но сега внимавам само с количеството на храната и следя да не прекалявам. Когато спазвах хранителен режим, нямах енергия за нищо. Това не ми се отразяваше добре, а за нашата работа е много важно да имаш енергия за репетиции и участия.

- Ивайла: Не бих казала, че спазвам диета. Преди си хапвах много сладки неща и кола, но от половин година не ям и пия нищо подобно. Чувствам се много добре без сладко и мисля да продължа така. Много млади хора ядат голямо количество захарни изделие, но това е много вредно.

Ани Романова, Nbox

 

Оставете коментар