Катрин и малката Шарлот хубавеят в розово на празника на Елизабет II

Катрин и малката Шарлот хубавеят в розово на празника на Елизабет II

В събота кралица Елизабет II отново отпразнува 91-ия си рожден ден със зрелищен парад

В събота кралица Елизабет II отново отпразнува 91-ия си рожден ден със зрелищен парад. Обстановката беше още по-приповдигната и заради появата на правнуците й.
 
Най-голямо внимание сред гостите отново привлече 2-годишната принцеса Шарлот. Тя носеше красива розова рокличка на точки и тъмночервени обучки, които бяха в тон с малката панделка в косата й.

Облеклото на принцесата пасваше идеално на роклята на майка й херцогиня Катрин. Тя бе избрала розов тоалет от "Александър Маккуин".

Кралица Елизабет II навърши 91 години на 21 април.  Нейно величество празнува рождения си ден два пъти в годината. Веднъж - на реалната дата, а след това „официално“ - през юни. Причината за странното разминаване се крие в променливото британско време. Това е традиция, която е започнала по времето на Джордж II през 1748 година. Той е роден през месец ноември и смятал, че времето е твърде студено, за да се направи парад по случай рождения му ден. Ето защо той решил, че честването на празника ще се състои по време на пролетния военен парад. Тази традиция продължава и до днес.

Оставете коментар