Хармоничните отношения винаги започват с хармонична жена

Хармоничните отношения винаги започват с хармонична жена

Не с манипулации, не с тайни техники как да се задържи мъжът и да и го ожените за себе си, не със самоизтезания по учебника за бъдещи съпруги

Не. Само хармоничната жена може да изгради хармонични отношения. И точка. Нищо друго.

Когато на една жена й е добре със себе си, когато тя не се страхува от самотата и може да се заеме с това, което я интересува, когато има адекватна самооценка и самоуважение. Когато познава себе си, своите потребности, когато е спокойна и равновесна, когато знае точно какво иска, само тогава се формират взаимотношения.

Но често жената търси в мъжа:

 • опора, подобно на патерица;
 • постоянно провокира мъжа, защото вътрешно смята, че не е достойна за любов и щастие;
 • не знае какво иска и затова се опитва да живее с целите и мечтите на мъжа си, което също не работи;
 • използва мъжа като психотерапевт;
 • става безлични рибка-лепка, от която не можеш да се отървеш;
 • страхува се да не го загуби и затова плътно контролира всяко негово движение;
 • опитва се да докаже на всички своята независимост и поради това не е способна да бъде във връзка;
 • не умее да се доверява и да изгражда връзка, затова я замества с различни сурогати;
 • опитва се за негова сметка да решава своите емоционални проблеми, разигравайки сценарии от отношения с баща си, например;
 • опитва се от мъжа си да направи нещо което й е решила, без да отчита неговите качества, характер и желания;
 • хваща се за този, който й се даде и се вкопчва в него с всички сили, само да не остане сама;
 • затваря си очите за такова отношение към себе си, което унищожава и двамата;
 • провокира конфликти, тъй като е препълнена с емоции и трябва някъде да ги излее, а не знае друг начин;
 • надява се, че той най-накрая ще я направи - нея нещастната, щастлива;
 • не се интересува от себе си и не може да бъде сама със себе си;
 • използва мъжа за решаване на своите материални или физически проблеми;
 • страхува се да остарее, да напълнее и така нататък, тъй като тогава той ще я изостави и отива да си прави операции, да си поставя инжекции;
 • чака любовта отвън, тъй като не може да я получи отвътре.

И това е само малка част от всичко, което правят жените в една връзка. И нищо от това не води до желаната от една жена цел.

Защото трябва да се заеме със себе си. Не със съпруга си. Не с мъжете. А със себе си. Първо със себе си трябва да установи връзка, а след това да изгради общуване.

Защото когато отвътре е тихо, спокойно и хубаво, лесно е да помоли за помощ, да каже добра дума, да се съгласи той да отиде на риба. Но ако вие вярвате, че всичко това за вас е катастрофа, че не можете да му се доверите, да го уважавате, да сте му вярна не само тялом, но и в ума си, да го приемате, да му оставяте лично пространство и време,  тогава това е сигнал.

Сигнал да спрете да мислите за него и да се опитвате да го променяте, да спрете да търсите вълшебното копче в него, което ще изпълни всички ваши желания. Така можете да унищожите отношенията, гарантирано.

Преместете фокуса на вниманието си от съпруга си или от мъжете. Ако не можете да се омъжите, още по наложително е да спрете да мислите за мъжете и как да ги получите. Започнете да мислите за себе си. Поставете си приоритет не да "спасите брака си" и не "да оправите отношенията си с него", или да "се омъжите". Поставете си за цел да станете интересна сама на себе си.

Опознайте се по-добре. Започнете, ако щете, любовна връзка със самата себе си. Успокойте вътрешния си хаос и раздори. Намерете всичко, което ви е нужно - любов, внимание, интерес, стимул – вътре в себе си. И тогава ще се променят и взаимоотношенията във връзката.

Можете да съберете торба пълна с манипулативни методи за общуване с мъжете, да се научите как да натискате различни бутони, за да се получите желаното, но какъв е смисълът в дългосрочен план, ако вие самата не се познавате? Вие ще се превърнете в маймуна с граната в ръката, която със своите "практики" може да навреди на тези, които са в близост. И разбира се, за никакво щастие няма място, дори и ако семейството ви отстрани изглежда идеално.

Ето защо, не се занимавайте с мъжете докато не постигнете договор със себе си. Няма да има хармония, докато тази хармония не е вътре във вас. Престанете да се опитвате да променяте другите хора и взаимоотношенията си с тях. Успокойте себе си. И всичко наоколо също ще се успокои.

Повярвайте, изучаването на самия себе си и саморазвитието е един безкраен и завладяващ процес. И ако се потопите в него, ще е невъзможно да се спрете и ще ви става все по-интересно. И колкото по-интересно за вас е, толкова по-силно ще привличате и другите - мъжете, приятелите, децата, колегите и началниците.

Всичко започва отвътре. От нас самите.

Автор: Олга Валяева

Източник: woman-page.com

Оставете коментар