8 прости причини, поради които мъжете избягват идеални жени

8 прости причини, поради които мъжете избягват идеални жени

Има толкова много добри, умни, почти перфектни жени, които не могат да преминат от "режим на очакване" в истинската любов

Човек може да бъде сам по един милион причини. Ето няколко причини, поради които някои жени, които по мнението на обществото не би трябвало да имат такива проблеми, колкото и да е парадоксално, са сами.

Те са самодостатъчни

Повечето съвременни момичета са независими и не се нуждаят от попечителство. Как те избират своя спътник? Ето един пример:

"Моята приятелка е красиво, приятно момиче, завърши престижен университет, работи, на 25 години е. Облича се модерно, посещава барове и концерти, има много приятели, харесва се на мъжете, но е сама. Защо? Просто тя е много разумен човек и много ясно знае кого би искала да види до себе си и кого - не. Затова тя не е склонна да влиза в отношения просто "за да има" или "за да опита". Така че по-голямата част от мъжете са отрязани ако не от пръв поглед, то на първата среща“.

Не искат просто да си губят времето

Безсмисленото запознанство е загуба на време. Ето защо, някои на ​​една и съща възраст, вече са се е омъжили, развели, родили и се готвят отново да се оомъжат, а други още умуват  само за първия кандидат.

 Имат някакви комплекси

Комплексите са много често срещан проблем. Както е известно, леопардови панталони по-често носят момичета с нестандартни форми, отколкото момичета, на които наистина им отиват. И всичко е защото първите са с  по-добро самочувствие от вторите. И трябва да се научат на това.

Може би просто не им подхожда ролята на съпруга

"Лично аз искам жена, която може да се грижи за мен и нашия дом, а не само за собственото си отражение в огледалото и кариерата си", пише един потребител на Интернет. Разбира се, много мъже го подкрепиха.

Зациклени са на тема самота

Ако на първата среща момичето показва вече избраната сватбена рокля или умствено прескача не само първата среща, но няколко години съвместен живот и откровено разказва какви проблеми има, то срещата гарантирано ще бъде и последна. Момичето може да е прекрасно, но страхът й от самотата и манията й бързо да се омъжи плашат. Това се забелязва с просто око и е много отблъскващо за мъжете.

Красотата им привлича неподходящи мъже

Много красивите жени привличат по-често нахални и самоуверени мъже, а умните и скромните се плашат. Ето интересна история по тази тема:

"Шест години след дипломирането се запознах с женен мъж. Ние станахме добри приятели, но аз винаги чувствах специално отношение от негова страна. Веднъж той призна, че е учил в същия университет и е бил влюбен в мен. Когато го попитах защо тогава не ми е казал, той отговори: "Ти беше така недостъпна, най-красивото момиче в института, такива момчета те ухажваха, а ти им отказваше, как да се конкурирам с тях. Дори нямаше да ме погледнеш“.

Най-банален страх

Пренебрегвайки всички възможности, жените могат да пропуснат "своя мъж“, на когото така се надяват. "Когато го срещна, веднага ще разбера, че това е той!", си мислят те. Но грешат. Връзките са опити и грешки, от които много момичета се страхуват.

И накрая – история за размисъл:

"Бившето гадже на съпруга ми е толкова красива, интелигентна, вдъхновяваща и жизнена. Веднаж чух мъжът ми да казва на свой приятел, че навремето е бил лудо влюбен в нея. Бях притеснена и не можах да разбера за какво съм му аз?

Преди сватбата реших да му задам този въпрос. Той спокойно сви рамене и каза: "Сложно е защото е твърде идеална. Ето ние с теб сутринта се събудихме, а станахме вечерта, защото така поискахме. Също така – оставихме чиниите до леглото. И ние знаем, че с това не се отклоняваме към някаква трагична бездна. А тя им синдром на отличничка и аз трябваше да бъда отличник. По дяволите, всичко това".

Източник: Аdme.ru

 

Оставете коментар