10 разлики между щастливата и "вечно уморената"жена

10 разлики между щастливата и "вечно уморената"жена

Два типа жени - две разбирания за живота

Има жени, които в по-голямата част от времето са лъчезарни и искрено щастливи. Те, разбира се, също имат периоди на тъга и трудности, но сякаш са мимолетно и не се задържат в живота им.

А има и такива, за съжаление болшинството, които винаги са недоволни от нещо, често са уморени (ако не и винаги), свикнали са вечно да преодоляват проблеми.

Какви са разликите в навиците и действията на тези жени? Какво трябва да направите, за да се чувствате щастливи и да живея в баланс със себе си?

  1. Да знаеш къде отиваш

Жените, които обичат живота и животът ги обичат, винаги имат собствен път, планове и цели, и следват този път.

Жените, които винаги са уморени следват чужди пътищата и удовлетворяват чужди желания. Общественото мнение е много важно за тях, а собственото им  е изградено върху ДЛЪЖНА СЪМ и ТРЯБВА.

  1. Обкръжение

Обкръжението на жените, които обичат живота и животът ги обича, е ярко, положително, лъчезарно. Развиващо се и оптимистично.

Обкръжението на "уморените жени" се състои изцяло от "жертви", потънали в проблеми вечно оплакващи се от живота. Обичайно е да се съжаляват един друг и някакси не е прието да се говори за радости, за да не се "урочасат".

  1. Балансирано самочувствие

За жените, които обичат живота и животът ги обича, няма крайности: гордост или нищо? Те избират хармонията и равновесието, уважението към себе си и разбирането, че другите са добри хора. Те са любящ родител за себе си и благодарна жена за близките си. Лесно правят комплименти и споделят радостта си.

"Уморените жени" се терзаят ту от гордост и високомерие, ту от усещане за пълна безполезност.

  1. Отношение към критиките

Жените, които обичат живота и животът ги обича имат навика да се сравняват само със себе си и да се развиват индивидуално.

"Уморените жени" имат навика да се сравняват с другите и или да завиждат, или да твърдят, че някой е по-зле.

  1. Очаквания

Жените, които обичат живота и животът ги обича нямат очаквания и "трябва" по отношение на другите, те могат спокойно да попитат и напълно разбират, че може и да им се откаже. Свикнали са да задоволяват потребностите си по здравословен начин.

"Уморените жени" имат навика да чакат от другите удовлетворяване на нуждите им. И ако не се получи се обиждат и трупат претенции. Според тях е унизително да помолят за нещо.

  1. Да не прощава, а да приема

Жените, които обичат живота и животът ги обича нямат понятие прошка. Имат понятие за приемане и разбиране на другата страна. Никой не се нуждае от прошка, просто всеки гледа на света по свой начин. Прошката означава, че са се обидили, а обидата не им е присъща.

"Уморените жени" имат навика да се обиждат и след това, в най-добрия случай, да изразходват огромно количество сили и енергия в своя вътрешен театър, за да простят. И при всяка възможност, отново да напомнят от какво са били обидени.

  1. Действия и разговори

Жените, които обичат живота и животът ги обича имат навика да Действат, а не да говорят и мислят напразно. „Не можеш с думи да решиш проблем, в който си попаднал заради действия“. Прехвърлят проблема в задача. Имат навик да мислят, че всичко е решимо, важно е само да се намери начин и ресурси. Или да се придобие опит.

"Уморените жени" имат навика да разсъждават много за това, което трябва да се направи, но правят малко от това, което е важно. Отлагат за по-късно, оправдавайки се със заетост или проблеми.

  1. Да бъдеш жена

Жените, които обичат живота и животът ги обича напълно осъзнават, че са жени и това е техният ресурс и предназначение. Поддържане, грим, спорт, воля и желание да бъдат ярки и живи – те правят всичко това ежедневно, с удоволствие и най-вече за себе си.

"Уморените жени" имат навика да се грижат за себе си насила и като тежко задължение и ако го правят, то е заради някого.

  1. Отговорност

Жените, които обичат живота и животът ги обича във всички житейски ситуации поемат отговорност.

"Уморените жени" имат навика да прехвърлят отговорността за своите действия, чувства и мисли върху другите.

  1. Отношение към миналото

За жените, които обичат живота и животът ги обича е характерно Умението да извличат позитиви от опита. Да се учат от грешките и да си казват: "Добре е, че това ми се случи, направих си изводи, получих опит, във всяка ситуация има много плюсове".

"Уморените жени" имат навика да страдат по миналото и да обезценяват миналото. „Ако тогава..., то сега щях да ... Или „миналото е минало, да забравим“.

Източник: cluber.com.ua

Оставете коментар