Стилни в офиса дори през лятото

Стилни в офиса дори през лятото

Как да спазим дрескода, без да ни е горещо?

Колкото и да закъснява истинското лято, горещините идват. След поредица от мрачни и дъждовни дни е време за ярки цветове, които заменят скучните, монотонни и тъмни гами. Това е време, когато много хора са оскъдно облечени, за да се охлаждат, а това позволява на тялото им да се чувства комфортно.

Не всеки офис и институция, обаче, позволява да се явим по сандали, топ и къси панталонки, колкото и практично да ни изглежда.

Обличането, целящо създаване на професионален дрескод за работа, през летния сезон може да бъде предизвикателство за мнозина. При този тип облекло се забранява всякаква форма на оскъдност.

Цветовете на дрехите, които хората носят през лятото, са от голямо значение. През летния сезон е добре да се стремим към дрехи с много ярки и отразяващи светлината цветове. Когато пазаруваме лятно облекло, е добре да купуваме дрехи със светли и колоритни цветове, особено такива с бял фон, като стилни офис дрехи – блузи и рокли в ярки цветове, панталони и ризи в бели или пастелни цветове, ярки цветни тениски.

От особено значение е материалът, от който е направена дрехата. През летния сезон е добре да се залага на дрехи от памук и неговите разновидности. Лесната циркулация на въздуха в натуралните материи помага да се премахне и абсорбира влагата на тялото, изтеглят топлина далеч от кожата и поддържат тялото сухо и добре охладено.

Важното е да съумеем да съчетаем дрескода с температурата навън и желанието ни как да изглеждаме.

Оставете коментар