Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Как да се депилираме с паста за зъби и куркума (Видео)

Как да се депилираме с паста за зъби и куркума (Видео)

Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се депилират с едно много разпространено подръчно средство - с паста за зъби.

В клипче в Инстаграм Малдина показва как да се направи сместа за обезкосмяването - като се забърка паста за зъби с куркума. Тя се нанася върху окосмените места. Малдина твърди пред своите 413 хиляди последователи в мрежата, че това е най-лесният начин за депилация. След като пастата за зъби засъхне, нежеланото окосмяване се отстранява със силно търкане с влажна кърпа по посока обратна на косъма.

Куркумата не е задължителна съставка, но тя действа като "успокояващ агент" за кожата, докато пастата върши останалата работа, пишат от БТА. Някои потребители изпробвали метода на блогърката, но без видим резултат. А дерматоложката Мона Гохара от университета в Йейл съветва дамите въобще да не се подлагат на подобна процедура:

"Пастата за зъби въздейства дразнещо върху кожата. Тя е направена за устната хигиена и не е предназначена нито за кожата, нито за косата."


Медия

Свързани статии (по етикет)

  • Как са създадени имената на нотите?

    Гуидо д’Арецо (990–1050) е онзи, чийто уникален ум сътворява музикалните ноти. Той не измисля просто седем знака, чрез които да координираме слуха си, а създава цяла нова азбука на звуците.

  • Как световните агенции отразиха оставката на Валери Симеонов

    Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с грозните думи спрямо майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните протестите, довели до оставката му, но и спрямо мигрантите и ромите.

  • Как да си направим домашна медовина

    Медовината е ароматна нискоалкохолна напитка, приготвена от мед, вода, различни подправки, и е известна от древни времена.

Оставете коментар