Признаците, че ви пука твърде много

Признаците, че ви пука твърде много

Нека видим кои са отличителните белези, че ви пука твърде много за другите и това, което мислят те за вас

Животът на човек е изпълнен с предизвикателства и може би едно от най-трудните е да намери баланса между себе си и околните и да осъзнае, че светът не се върти около него и че не бива да се интересува от мнението на всекиго. Много хора са нещастни, точно защото не владеят този баланс и дори не го осъзнават. Нека видим кои са отличителните белези, че ви пука твърде много за другите и това, което мислят те за вас. И не на последно място, че е време за промяна.

Твърде лесно променяте позицията си

Вие дори нямате собствено мнение или то просто е твърде лесно променливо. Сякаш сте като водата, нямате агрегатна форма, заемата тази на съда, в който искате да се поберете. Много е възможно и да не си давате сметка за това, но ако усещате неудовлетвореност от живота и имате чувството, че никой не се съобразява с вас, значи просто не защитавате добре позицията си.

Настроението и мнението на другите ви влияят

Изключително много ви впечатлява начинът, по който човекът отсреща ви говори. Ако надушите, че той не е съвсем благоразположен, веднага решавате, че причината сте вие и трябва да преустановите отношенията си с него или просто се натъжавате. Не можете да разберете къде сте сбъркали към този човек, но истината е, че допускате грешка единствено към себе си. Позволете на хората да имат различни настроения и да ги изразяват, те невинаги са негативни заради вас.

Не умеете да взимате решения сами

Просто защото се страхувате, че ще срещнете нечие неодобрение. Липсата на решителност е крайно вредна, особено ако водите динамичен начин на живот, който изисква постоянно да правите важни избори. Разберете, че няма нищо по-съществено от това да имате собствен почерк и да стоите зад решенията си. Това е достойното. Всяко колебание ви носи единствено минуси.

Винаги откликвате на молбите за помощ

Чудесно е човек да бъде винаги готов да помогне и другите да знаят, че могат да разчитат на него, но не и когато трябва да направи много компромиси със себе си и да се откаже от нещо важно в името на това да бъде от полза. Първо трябва да бъдете полезни на себе си и да сте сигурни, че всичко, на което държите върви добре и след това да се впускате в режим на супер герой. Чуждите цели не са по-важни от вашите!

Все другите са ви виновни Всеки е отговорен за собственото си щастие и не можете да вините другите за неудачите си. Никой не може да ви накара насила да направите, каквото и да е и всичко зависи единствено и само от вашите решения. Не се страхувайте да застанете сами и да грабите от живота с пълни шепи.


Оставете коментар