Няколко дълготрайни решения, ако страдате от непрестанното присъствие на черни точки

Няколко дълготрайни решения, ако страдате от непрестанното присъствие на черни точки

Красивата и гладка кожа е едно от най-важните неща за всяка дама, която се грижи старателно за външния си вид

Знаем, че ако кожата ни е щастлива и не ни създава неприятности, ще бъдем ослепителни, но когато несъвършенствата и черните точки не се отделят от лицето ни, то ние просто не можем да заблестим с целия си потенциал. Съгласете се, няма нищо по-досадно от коварните петна, пъпки и запушени пори. Точно затова днес решихме да ви споделим няколко дълготрайни решения, ако страдате от непрестанното присъствие на черни точки.

1. Използвайте бензоил пероксид

Тази съставка се съдържа в някои кремове, на които съвсем спокойно можете да заложите. Бензоил пероксидът спомага да бъдат унищожени бактериите и премахва обривите. Чудотворната съставка елиминра мъртвата кожа, която също съдейства за образуването на пъпки. Бензоил пероксидът има ексфолиращо действие и намалява натрупването на мръсотия и себум.

2. Салицилова киселина

Салициловата киселина е наистина идеално решение. Можете да я намерете и като съставка в някои козметични продукти. Тя спомага за премахването на омазняването по кожата, прониква дълбоко в порите и там се развихря като най-доброто почистващо средство. Унищожава мъртвите кожни клетки и всички твърди частици. И тъй като салициловата киселина е силно средство, не е необходимо да я използвате всеки ден. 2-3 пъти в семдмицата е напълно достатъчно.

3. Ретиноиди

Ретиноидите се използват все повече за лечението на акне и определено има защо. Те са доказано средство, изпитано през десетилетията и широко популярно и до днес. Това е така, защото ретиноидите ускоряват естествената регенерация на кожата и предотвратява появата на нови несъвършенства.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

4. Почистващи ленти (лепенки)

Тези ленти могат да ви бъдат изключително полезни, ако сами си правите почистване на лицето. Просто ги поставяте върху проблемните места (най-вече носа и под очите), оставяте ги да подействат и отлепяте. С очите си ще видите с колко черни точки сте се сбогували само за няколко минути. Те са перфектни, ако искате решение с мигновен видим резултат.

5. Вакуумен хидропилинг

Тази процедура се извършва единствено от сертифициран козметик. Тя е отлично решение и представлява медицинско устройство, което нежно прониква в порите и ги пречиства с помощта на вакуум. Използва се и специален серум, който е подходящ за конкретния тип кожа. Ако искате да пречистите хубаво лицето си, ви е необходимо да си правите не повече от 1 процедура месечно. Пластичен хирург: Големите гърди и устни са демоде Как да се отървем от цъфтежите, без да режем половината си коса Как да превърнем косата в „хапче“ за младост

6. Лазерни процедури

Лазерните процедури са особено ефективни. Те правят кожата свежа, гладка и сияйна. За да видите обаче резултатите, е необходимо да мине около седмица след процедурата.

Източник: woman.bg

Оставете коментар