Вторник, 19 Март 2019
Вторник, 19 Март 2019
11 януари - Международен ден на думата „Благодаря!“

11 януари - Международен ден на думата „Благодаря!“

Може без преувеличение да се каже, че 11 януари е най-учтивият ден в годината, защото на този ден много страни в света отбелязват Международния ден на думата „Благодаря!“ (International Thank You Day). 

Предложен е за отбелязване през 1994 година от родения в щата Илиноис Ейдриън Сиукс Купърсмит.

„Благодаря“ е и една от най-красивите думи в българския език. Произходът й идва от „дарявам благо, добрина, добро“. Няма човек, който, когато чуе „Благодаря“, да не се почувства по-добре. Един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

Според старите хора, думите на благодарност имат сакрални свойства - с тяхна помощ си доставяме радост един на друг, изразяваме внимание един към друг и разменяме положителни емоции - нещо, без което животът ни би бил сив, еднобразен и мрачен.

Специалистите твърдят, че думите на благодарност могат да стоплят и успокоят хората душевно. Стига да са изречени от сърце, разбира се.

Получаването на „Благодаря“ след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка.

Свързани статии (по етикет)

  • Днес е Тодоровден

    Тодоровден е църковен празник, който се отбелязва винаги в първата събота на Великденските пости. На този ден, както и на 17 февруари, Църквата възпоменава паметта на св. Теодор Тирон. Почитта към св. Теодор е засвидетелствана още в ранните векове.

  • 8 март - Международен ден на жената!

    На днешния ден празнува по-красивата част от човечеството. Поводът е 8 март, обявен от ООН за Международен ден на жената.

  • Пролетните цветя поскъпнаха предпразнично

    Пролетните цветя в Бургас поскъпнаха с 20-30 стотинки за стрък дни преди осми март, показва проверка на БТА. Търговците на пазарите в морския град казват, че цените са завишени, защото борсите, които внасяли цветята, продавали вече по-скъпо. Най-много цветя идвали от Холандия, Гърция и Турция.

Оставете коментар