Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Откриват модерна онкология в „Александровска”

Откриват модерна онкология в „Александровска”

Проектът е реализиран с 19 млн. лева по европрограми

Утре министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще открие новоизградения онкологичен център към лечебното заведение в УМБАЛ „Александровска“.

На събитието са поканени министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Проектът е на стойност 19 млн. лева.

Проектът в университетската болница е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на България и е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации" по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 година.

Свързани статии (по етикет)

  • Metallica дариха 250 000 евро за детска онкология в Румъния

    Дарението на основаната през 2012 г. Daruieste Viata ("Дайте живот") е направено преди провеждането на напълно разпродадения концерт в сряда в Букурещ - четвъртият в северната ни съседка от 1999 г. насам, става ясно от съобщение на асоциацията

  • Петър Москов прави нова партия

    Сред учредители са Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветанка Йотина, Росица Рачева, Момчил Стонков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и др.

  • Главата на Валя Ахчиева срещу пренебрегване дълга на БНТ?

    Пред Каменаров било поставено условие, че ако не спре предаването „Открито” и ако не уволни Ахчиева, няма да бъде пренебрегнат дългът от 26 милиона лева, които обществената телевизия е натрупала през последните години

Оставете коментар