Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Черна статистика: Един на всеки 20 българи е болен от рак

Черна статистика: Един на всеки 20 българи е болен от рак

Общият брой на онкоболните е 300 000 души

Един от всеки 20 българи има онкологично заболяване. Общият брой на поразените от рак българи е 300 000, а е възможно тази година близо 50 000 души да бъдат диагностицирани.

Данните представиха медици пред Нова телевизия. По думите им всяка година близо 4 000 българки чуват диагнозата "рак на гърдата". У нас, поне на този етап, най-успешно е лечението на рака на млечната и на щитовидната жлеза, както и на матката. Предизвикателство за специалистите са все още злокачествените образувания на панкреаса и черния дроб.

Свързани статии (по етикет)

 • Мамят българи в чужбина със застраховки за рент-а-кар

  Мамят българи в чужбина със застраховки за рент-а-кар. Компании под наем начисляват скрити такси и надценени разходи за щети, оплакаха се потърпевши пред Нова телевизия.

 • Почина Еди Мъни на 71-годишна възраст

  Мъни стана популярен в средата на 80-те години с песните си „Baby Hold On”, „Two Tickets to Paradise” и „ Take Me Home Tonight”. За периода на своята кариера има записани 11 албума

 • „Галъп“: 90% от българите се гордеят с традициите си, но 48% биха се сражавали за родината

  Консервативни ли са българите 30 години след 1989 година?

  На този въпрос търсят отговори изследователите от Института за социални изследвания „Иван Хаджийски“. Те са организатори и на серия от дискусии, посветени на съвременния консерватизъм и на проекциите му в България. Първият дебат бе на 11 септември в НДК.

  Данни на „Галъп“ представи изпълнителният директор на агенцията Първан Симеонов с уточнение, че въпросите към респондентите са умишлено провокативни, а изследването има лабораторен характер и е основа за дебати. „Въпросите бяха пулсиращи, не оставихме на хората много сива зона. Казахме им, че дори да им звучат крайни твърденията, е добре да се определят кое е по-близо до тях“, обясни Симеонов

   

Оставете коментар