Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Лекари сигнализират: В Здравната карта има пропусната болница

Лекари сигнализират: В Здравната карта има пропусната болница

Лечебното заведение в Чирпан обслужва 40 000 души, но не фигурира в проекта на документа

Заради чиновнически гаф или заради недоглеждане общинската болница в Чирпан не фигурира в проекта за Национална здравна карта, който преди дни бе публикуван на сайта на ресорното министерство. В Приложение 24 на документа са описани съществуващите лечебни заведения в област Стара Загора. За лечебницата в Чирпан, която обслужва 40 000 души от няколко села, не съществува, съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Лечебното заведение съществува още от 1928 година. В момента има разкрити 11 отделения, в това число по акушерство и гинекология, хирургия, педиатрия, вътрешни болести, реанимация и др. Болницата работи по договор с НЗОК и обслужва населението на Чирпан, съседните общини и 42 села. Медиците там се грижат за около 40 000 души. Как всичко това е убягнало на картосъставителите остава загадка.

За това, че в Националната здравна карта са допуснати множество грешки по отношение на броя на лекарите по отделните специалности, първи алармираха джипитата. Има множество сигнали и от болници за сбъркани отделения и нива на компетентност. Изпускането на цяла болница обаче досега не бе откривано.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner