Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Пропускът на закуска води до напълняване

Пропускът на закуска води до напълняване

Протеиновите шейкове с фибри и минерали са добър старт за деня

Хранителните навици на българите през последните години ни доближават твърде много до световната тенденция - 30% население, страдащо от наднормено тегло или затлъстяване , което доказва, че правилният хранителен режим е необходимост в наши дни.

Изследване показва, че 20% от европейците не закусват сутрин, докато броят на хората, които редовно пропускат първото хранене за деня, повече от веднъж в седмицата, е дори още по-висок. Именно тези вредни навици, които сме усвоили са сред основните причини за наднорменото тегло. „За да сме в добра форма не е нужно само да спортуваме няколко пъти в седмицата. Трябва да внимаваме и как се храним. Спортът е 20% от режима, останалите 80%, които ще ви помогнат да сте във форма се дължат на храненето“, заяви при среща с родни журналисти Нина Шебечич Црнолатац, директор за региона на Югоизточна Европа в компанията Herbalife.

 

Събитието бе водено от телевизионера Павел Владимиров, който обясни, че има проблеми с приемането на храна рано сутрин. Най-често това е поради липса на време, каза водещият. „Пропускането на закуската е тясно свързано с повишаване на теглото, преяждане по-късно през деня и като цяло води до нездравословни хранителни навици“, обобщи Црнолатац.

Общо 53% от хората, които пропускат закуската твърдят, че причината за това е липсата на време рано сутрин. Затова специалистите по правилно хранене препоръчват улесненият вариант за набавянето на необходимите вещества, с които да подкрепим организма. Шейкове като „Формула 1“ на Herbalife съдържат протеини, фибри и 21 важни микроелементи (витамини и минерали). Те подпомагат метаболизма на клетъчно ниво. Този метод на хранене сутрин е предпочитан и от спортисти, като Кристиано Роналдо, стана ясно още на събитието.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner