Събота, 19 Октомври 2019
Събота, 19 Октомври 2019
Ако ви мързи - правете това!

Ако ви мързи - правете това!

Лимон с вода и повече протеини ни събуждат сутрин 

Мързел, стрес, напрежение, хиляди задължения и никакво време - това са обичайните проблеми в натовареното ни ежедневие.

Вместо да се тъпчете с лекарства, вижте няколко идеи, с които ще сте по-работоспособни:

Пийте вода с лимон

Ако изстискате половин лимон в чаша вода, ще помогнете на черния си дроб да обменя ненужните вещества с пъти по-ефективно. Лимонът има пробуждащ вкус, който кара човека да бъде тонизиран и буден.

Осигурете си удобен стол!

Лошата позиция в седнало положение спира кръвообращението и влошава стойката. Това води до болки в гърба, врата и раменете, които пък предизвикват главоболие и лоша концентрация. Специалисти препоръчват да смените неудобния си стол с ергономичен.

Закусвайте с богати на протеини храни

Протеините държат кръвната ни захар стабилна и спират качванията и спадовете на инсулина. Ето защо можете да смените сутрешното кафе с протеинови закуски като сурови бадеми, плодове, кисело мляко.

Правете упражнения

Ако се протегнете няколко пъти, както сте зад бюрото, ще позволите на свежия въздух да достигне до мозъка ви. Така ще намалите и болките в главата, гърба и врата.

Свързани статии (по етикет)

  • Едно от пет български деца е с повишено тегло

    Едно от пет български деца е засегнато от проблема с повишаване на телесното тегло. Тенденцията за затлъстяване сред момчетата и момичетата е значима - при около 5 до 7%, а повишаването на телесното тегло достига до 25 на сто от децата. 

  • Спират водата в София на 16 октомври?

    Вижте къде:

  • Оптимизмът удължава живота

    Според учени от Харвард, жените с положителната нагласа живеят средно по-дълго и е по-малко вероятно да умрат от рак, сърдечни заболявания, инсулт или пневмония - за разлика от по-депресираните си връстнички. Материалът, публикуван в "American Journal of Epidemiology" е въз основа на проучване, проведено в САЩ и Дания.

Оставете коментар