Понеделник, 23 Септември 2019
Понеделник, 23 Септември 2019
Кои са най-добрите матраци, подходящи за болки в кръста?

Кои са най-добрите матраци, подходящи за болки в кръста?

Една от основните причини за смяната на нашия матрак са болките в тялото, които се превръщат в непоносими. Независимо от това, че матрака ви е сравнително нов и вероятно сте го купили преди 4-5 години то може да се наложи да о смените заради здравословни проблеми.

Дискомфорта по време насън наистина е предпоставка да вземете сериозни мерки и да се обърнете към специалист, който да препоръча най-доброто и правилно решение за вашето тяло. Опорно двигателната ни система се нуждае от специално внимание и грижи. А част от тях се състоят в избора на висококачествен и добър матрак, който да ни предложи удобство, стабилност и спокойствие.

В матрачния бранш има огромен избор от възможности, но за хората страдащи от болки в кръста, врата, получават изтръпване на крайниците и трудно намират удобната за сън поза са препоръчителни ортопедичните матраци. Ако в началото тези болки са поносими и не им отдавате толкова голямо значение то имайте предвид, че с времето те ще се засилват и стават твърде остри. Безсънието, умората от безпокойството и болката ще променят тотално ритъма ви на живот. Ето защо се нуждаете от ефективна промяна в спалнята. Не, не сменяйте партньора, а стария матрак с нов.

Като строго индивидуална се определя покупката на нов матрак. и тъй като има разлика между вида на болката, която изпитвате в тялото си е добре, когато се насочвате на един или друг модел да отразите важните зони, които трябва да предлагат максимална стабилност на тялото ви.  Личните ни критерии са определящи за това кръста да е в позиция, в която няма да получи натоварване, краката ще имат максимално облекчение, а раменете ви ще са отпуснати и приятно положени върху удобния матрак. всеки акцент е важен – твърдост на матрака, височина, вложени материали, дори аромат. Вероятно си мислите, че съвременния потребител е твърде взискателен към този продукт, но в крайна сметка когато става въпрос за нашето здраве и спокойствие по време на сън е наистина важно да се вземат предвид и дребните акценти. Така например за да сте в максимално правилна позиция не само матрака трябва да бъде ортопедичен, но и възглавницата на която спите да е съобразена с критериите за вашата пълноценна почивка.

Един ортопедичен матрак определено ще поднесе много приятна изненада на тялото ви.  Много хора се заблуждават, че колкото по-мек е матрака толкова по –удобен и намаляващ болките в тялото ще бъде. Всъщност за да се елиминират всякакви болежки на опорно-двигателната система се нуждаете от по-твърд матрак. Такъв, който да предлага правилна поддръжка на тялото, независимо от вашето тегло и физически данни.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар