Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Ползите от Йога за женското здраве

Ползите от Йога за женското здраве

Йога е учение, практикувано от хилядолетия, с цел постигане на душевно спокойствие и красота. 

Древната индийска философия използва Йога в сферата на алтернативната медицина. В днешно време съществуват все повече доказателства за лечебната сила на Йога не само върху психическото, но и върху физическото здраве. Йога може да се окаже изключително ползотворна за, хора страдащи от болки в гърба и кръста, хронично главоболие, безсъние, затлъстяване, болки в шията, стомашно разстройство, стрес, депресия и високо кръвно налягане. Смята се, че само след 8 седмици редовно практикуване се подобрява подвижността и гъвкавостта с 35%. Резултатът – засилен имунитет, повишена жизненост и забавяне на процесите на стареене! Вижте защо още практикуването на Йога е толкова полезно за жените.

Намалява нивата на стрес

Ежедневният стрес има редица негативни последствия за физическото и емоционално здраве. Като по-чувствителни, дамите преживяват нещата край тях много по-емоционално. Йогата е чудесна практика, която може да им помогне да намалят значително нивата на стрес, тревожност и да балансират.

Развива положителните качества

Постоянство, добронамереност, самоувереност, дисциплина, обич, равновесие, приятелство, пълноценност, ентусиазъм, успех, отдаденост, спокойствие… Хората около вас – семейство, приятели, роднини, познати също ще са много доволни от общуването с вас, защото ще усетят положителната промяна в отношенията ви.

Дишането ви ще се подобри

Ще се научите как да дишате правилно, ще увеличете капацитета на белите си дробове и ще се изморявате по-трудно. И щом пренесете знанията от залата в ежедневието си всичко ще е по-различно.

Намалява възпаленията в тялото

Отново стресът, заседналият начин на живот, нездравословното хранене и вредните навици, могат да предизвикат възпаления в тялото, отслабване на имунитета. Възпалителните процеси могат да доведат до редица сериозни заболявания, като рак, диабет и сърдечни заболявания.

За по-здраво сърце

Още една причина да практикувате йога редовно е, че тя подобрява здравето на сърцето. Здраво функциониращото сърце, гарантира, че тялото ви се снабдява адекватно с необходимите хранителни вещества. Кръвообращението е нормализирано, кръвното налягане също.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар