Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Отказът от порция червено месо намалява риска от ранна смърт

Отказът от порция червено месо намалява риска от ранна смърт

Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19 процента

Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната й с пилешко или риба, намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17 процента, пише в. "Дейли мейл".

Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19 процента. С яйца - с 10 процента, а с пълнозърнести храни - с 12 процента.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25 процента. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18 процента.

Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 хиляди американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.

Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10 процента.

Свързани статии (по етикет)

  • По-ниските хора с по-голям риск да развият диабет

    По-големият риск за здравето при по-ниски индивиди вероятно е свързан с по-високото съдържание на мазнини в черния дроб и по-голям брой рискови фактори за сърдечни заболявания, инсулт и диабет

  • Ядките намаляват риска от сърдечни болести

    До тези заключения специалистите стигнали, след като 12 години следили хранителните навици на 5432-ма души над 35-годишна възраст

  • Риск от пожари в 21 области

    Предупреждение за екстремален риск от пожари е в сила за днес за 21 области на страната, става ясно от съобщение на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оставете коментар