Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Здравословният начин на живот може да намали риска от деменция

Здравословният начин на живот може да намали риска от деменция

Учените са анализирали данни за почти 197 000 души на възраст 60 и повече години

Здравословният начин на живот с полезна храна и достатъчно движение може да помогне на хората с наследствена обремененост да намалят риска от деменция, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Опасността от деменция намалява с 32 процента у хората във висок генетичен риск, но здравословен начин на живот, в сравнение с тези, които живеят нездравословно, установиха учени от университета в Екстър.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Здравословният начин на живот предполага човек да не пуши, да се храни балансирано - поне три порции плодове и зеленчуци дневно, риба два пъти седмично и съвсем малко преработено месо, да се движи - например да кара велосипед с умерена скорост два и половина часа седмично, да пие до една бира дневно.

Живеещите нездравословно пушат, не се движат редовно, ядат по-малко от три порции плодове и зеленчуци седмично, ядат колбаси и червено месо повече от два пъти седмично, пият три бири дневно.

Учените са анализирали данни за почти 197 000 души на възраст 60 и повече години.

Свързани статии (по етикет)

  • Гледайте телевизия, но с мярка – ето защо

    Учени от „Юнивърсити колидж“ в Лондон достигнаха до заключението, че хората на средна възраст, които гледат телевизия над 3,5 часа на ден, са застрашени от по-сериозна загуба на паметта.

  • Едно от пет български деца е с повишено тегло

    Едно от пет български деца е засегнато от проблема с повишаване на телесното тегло. Тенденцията за затлъстяване сред момчетата и момичетата е значима - при около 5 до 7%, а повишаването на телесното тегло достига до 25 на сто от децата. 

  • Риск от хаос с отчитането на бюлетините и протоколите от местните избори в София

    Риск от хаос с отчитането на бюлетините и протоколите от местните избори. Причината е, че обработването за София отново ще е само в зала „Арена Армеец”. Гласуването и впоследствие отчитането на вота е сложно, защото ще избираме кмет на община, на район и общински съвет с преференции.   

Оставете коментар