Българин е избран в борда на Световната дентална федерация

Българин е избран в борда на Световната дентална федерация

Изборът се състоя по време на Световния годишен конгрес на FDI, който се проведе от 5 до 8 септември т. г. в Сан Франциско, Калифорния. В него взеха участие над 31 000 делегати от 130 дентални асоциации от целия свят

Българин е избран в борда на Световната дентална федерация. Това е повторен успех за д-р Николай Шарков и Българския зъболекарски съюз (БЗС) в Световната дентална федерация (FDI), съобщават от съюза.

Председателят на БЗС бе избран за втори тригодишен мандат за съветник в борда на организацията. Той е единственият представител на Източна Европа на такова високо ниво.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Изборът се състоя по време на Световния годишен конгрес на FDI, който се проведе от 5 до 8 септември т. г. в Сан Франциско, Калифорния. В него взеха участие над 31 000 делегати от 130 дентални асоциации от целия свят.

Световната дентална федерация има стратегия за оралното здраве до 2020 година, а сега подготвя и тази до 2030 г. Сред най-големите проблеми са застаряващото население и увеличаващият се брой на възрастните хора в световен мащаб.

Другият сериозен проблем е миграцията. FDI работи активно за това оралното здраве да бъде признато като основна част от общото здраве и добруване на човека.

Оставете коментар