Музиката подмладява и понякога е по-добра от сексa

Музиката подмладява и понякога е по-добра от сексa

Слушането на музика е един от най-предпочитаните начини за разпускане не само, докато сме в движение, но и като почиваме в дома си. 

Любимите ни парчета имат положителен и релаксиращ ефект върху човешкия мозък, които ни карат да се почустваме по-добре и да забравим за момент ежедневните проблеми. Според различни научни изследвания, посветени на музиката, тя подмладява, а удоволствието от нея може да бъде по-добро от секс. 

Британски лекари откриха, че пеенето може да ни помогне да изглеждаме по-млади. Музикантите могат да се похвалят с висок капацитет на белите дробове, подобрена поза, нарастваща умствена активност и постоянно тренирани мускули на лицето, което може да им помогне да изглеждат по-млади по-дълго.

40% от участвалите в друго скорошно проучване смятат, че музиката, която слушат по време на секс ги вълнува повече от партньора им. Това се дължи на факта, че музиката може да активира определени центрове на удоволствие.

Изследователи от университета МcGiil стигат до заключението, че музиката влияе по същия начин на хората, както опиатите и ендорфина, който се отделя по време на секс. Още първите акорди на харесвана от нас песен карат мозъка да освобождава т.нар. "естествени опиати", които блокират негативните чувства и болката. Експериментът на учените включва доброволци, на които е даден налтрексон. Това е химическо съединение, което предизвиква чувство на удоволствие, по същия начин, както го правят опиатите. Множество изследвани показват, че хората поставят музиката сред 10-те, каращи ги да изпитват по-голяма наслада от живота дори от парите, храната и изкуството.

Оставете коментар