Лекар: Бойко трябва да отслабне!

Лекар: Бойко трябва да отслабне!

Диабет и високо кръвно мъчат депутатите, обясни д-р Тотко Найденов

Да си народен представител се смята за една от най-сладките длъжности в държавата. Влезеш ли в парламента, сякаш потичат реки от мед и масло. И макар в това да има огромна доза истина, нашите депутати също са хора и не са лишени от проблеми и ежедневни ядове.

Доктор Тотко Найденов от години следи и работи с интерес по темата за здравето на политиците. Очаквано, те не са пощадени от болестите, които тормозят електората. Разликата е там, че докато при масите страшните диагнози са резултат от стрес и нерви, при депутатите причините най-често са заседяване, вредни навици, тежки храни и промишлени количества алкохол.

Политиците ни много бързо се ояждат, напълняват, водят застоял начин на живот – от коктейли на коктейли, с евтини кюфтета на корем от парламентарния бюфет. Половината депутати са с метаболитен синдром (личи им затлъстяването), което пък неминуемо води до диабет, хипертония, инсулти, инфаркти.

Като бях лекар в Ямбол, почти целият Окръжен комитет на БКП страдаше от тези болести, те са класически за кабинетните работници. Повечето имаха и стеатоза (затлъстяване) на черния дроб, вследствие нескончаемите приеми, коктейли и концентратите, с които се наливаха, разкрива д-р Найденов.

Пред в. "Български лекар" медикът дава точен и компетентен коментат за здравния статус на настоящите ни управници, започвайки разбира се, с премиера Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е спортист, но доста напълня, което е опасно за здравето. Нужно е да отслабне и да си взема редовно антихипертензивните таблетки, тъй като не е тайна, че страда от високо кръвно.

Социлиалист номер едно Михаил Миков има себорея (мазна кожа). Ако пък са верни слуховете за любовта му към чашката, трябва да намали бройките, съветва докторът. Полезната дневна доза "твърдо" е 40 гр за жените и 80 гр за мъжете, а на червеното вино (прекрасен антиоксидант и противосклеротично средство) е чаша, не повече. 

Острието на БСП Мая Манолова трябва да провери функцията на щитовидната си жлеза – много е припряна, вероятно има тахикардия (ускорено сърцебиене); макар че е слаба, е подложена на риск и от образуване на жлъчни камъни, съветва д-р Найденов.

За лидера на ДПС Лютви Местан медикът е на мнение, че прекалено бързо се е състарил, затова е добре да внимава с ядовете в пленарна зала и особено разприте със здравния министър д-р Москов...

Николай Бареков изглежда здрав, но заради високия си ръст трябва да следи функцията на сърцето и съдовете си – артерии и вени.

На Реформаторите в лицата на Радан Кънев, Божидар Лукарски и Мeглена Кунева, докторът препоръчва редовно да си мерят кръвното налягане.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пък е твърде агресивен, което говори за неустойчива емоционалност, обобщава докторът.

Оставете коментар