Дънов: Житото е най-чистата храна

Дънов: Житото е най-чистата храна

Зърното е емблемата на Иисус и дълго време основно ястие на ангелите

Извадки от беседи на Петър Дънов сочат, че според Учителя най-чистата храна е житото. Житното зърно е емблемата на Христос. Дълго време е било храна на ангелите. Ако се храним с жито и плодове, животът ни ще бъде по-чист и по-свят, казва той. Обикни храната и яж с любов, за да използваш разумно енергията.

Яденето е свещена работа. Когато човек се храни, не трябва да говори и да мисли за друго, освен за храната, която приема и да благодари за храната, която му е дадена. Дънов е категоричен, че човек може да живее прекрасно само с хляб, плодове и вода. Ако разбирането ни за хляба не се промени, в продължение на сто години само хората ще се изродят.

Фалшификацията на хляба, премесването му с боб, пясък, вар ще изроди човечеството. Защо фалшифицират хляба? За печалба. Всеки иска да спечели от него. От глад хората оживяват, ако знаят как да гладуват, казва Учителя.

И от ядене хората умират, защото не знаят как да ядат. Хората от новата, Шестата раса, ще се хранят с растителна и плодова храна. Ако някой ви е дал нещо за ядене и в него е вложил и една лоша мисъл, когато изядете храната, ще почувствате мисълта и ще изпитате неразположение.

Оставете коментар